Hopp til innholdet

Five compulsory BLW-images every parent will take

Noen ganger mistenker jeg at barnestyrt spising egnentlig ble oppfunnet ikke av mødre som hadde for liten tid til å mose maten, men av fedre som trengte en unnskyldning til å kjøpe et nytt, raskt og svindyrt objektiv til sitt nye DSLR-kamera.

Uansett.  Enten du allerede er godt i gang, eller i ferd med å begynne:  Her har du en liste over spisesituasjonene du antakelig ikke kommer til å greie å unngå å ta bilde av.

1. Brokkolibuketten

En yndet startmat fordi den har a) naturlig håndtak b) jerninnholdet som helsesøstre Norge over tyter om stadig vekk og c) en rar evne til å gå nesten ufordøyd gjennom en 6 mnd gammel baby.

Photo from http://www.thedomesticgeekblog.com/2013/04/our-baby-led-weaning-journey.html
Aliceana (9m) fra The Domestic Geek

mye koselig BLW-info der også!

2. Kyllinglåret.

Instrumentell matvare i å overbevise meg om at BLW var den eneste rette veien for oss.  Som å se en voksen spise et kalkunlår (om noen har et bilde av det til sammenlikning, tar jeg gjerne i mot kontribusjoner!).  En god oppskrift her 🙂 selv om kyllingvinger er en bedre størrelse for små babyer så har de bare ikke samme visuelle punch som et lår for dette formålet.3. Spaghetti bolognaise.

Hvis strever med å overbevise svigermor om å holde seg borte og holde kjeft mens du holder på, kommer hun garantert til å begjære deg tvangsinnlagt etter dette, på grunnlag av mat-sløseri og kvelningsfare hvis barnet får lange spaghettier rundt halsen.

4. Skrytebildet

(dvs, alle disse er egentlig skrytebilder..).

Baby spiser latterlig sunn mat som ingen normale barn ville drømme om å innta (grønnkål og salat er gode kandidater).  Noe å vise pure-mammaene i barselgruppa.
 

Pea puree on lettuce
«Pea puree on lettuce» av E. G. Hudson
5. Gulvsnacks

For å minne deg selv om at man bare har lyst på et begrenset antall barn, selv om de er søte…

the realities of baby-led weaning
«The realities of baby led weaning» av Jan Z.