Five compulsory BLW-images every parent will take

Noen ganger mistenker jeg at barnestyrt spising egnentlig ble oppfunnet ikke av mødre som hadde for liten tid til å mose maten, men av fedre som trengte en unnskyldning til å kjøpe et nytt, raskt og svindyrt objektiv til sitt nye DSLR-kamera.

Uansett.  Enten du allerede er godt i gang, eller i ferd med å begynne:  Her har du en liste over spisesituasjonene du antakelig ikke kommer til å greie å unngå å ta bilde av.

1. Brokkolibuketten

En yndet startmat fordi den har a) naturlig håndtak b) jerninnholdet som helsesøstre Norge over tyter om stadig vekk og c) en rar evne til å gå nesten ufordøyd gjennom en 6 mnd gammel baby.

Photo from http://www.thedomesticgeekblog.com/2013/04/our-baby-led-weaning-journey.html
Aliceana (9m) fra The Domestic Geek

mye koselig BLW-info der også!

 

2. Kyllinglåret.

Instrumentell matvare i å overbevise meg om at BLW var den eneste rette veien for oss.  Som å se en voksen spise et kalkunlår (om noen har et bilde av det til sammenlikning, tar jeg gjerne i mot kontribusjoner!).  En god oppskrift her 🙂 selv om kyllingvinger er en bedre størrelse for små babyer så har de bare ikke samme visuelle punch som et lår for dette formålet.3. Spaghetti bolognaise.

Hvis strever med å overbevise svigermor om å holde seg borte og holde kjeft mens du holder på, kommer hun garantert til å begjære deg tvangsinnlagt etter dette, på grunnlag av mat-sløseri og kvelningsfare hvis barnet får lange spaghettier rundt halsen.

Fra Toddleabout sin oppsummering av BLW

 

4. Skrytebildet

(dvs, alle disse er egentlig skrytebilder..).

Baby spiser latterlig sunn mat som ingen normale barn ville drømme om å innta (grønnkål og salat er gode kandidater).  Noe å vise pure-mammaene i barselgruppa.
 

Pea puree on lettuce
«Pea puree on lettuce» av E. G. Hudson
5. Gulvsnacks

For å minne deg selv om at man bare har lyst på et begrenset antall barn, selv om de er søte…

the realities of baby-led weaning
«The realities of baby led weaning» av Jan Z.