Hopp til innholdet

Oppskrift :: Kvelds-smoothie

Dette likner på en oppned iskrem..
Tilfeldig, I think not!  Ellers godt bruks-
område for Bambino-skjeene vi fikk gratis.

Og der kom sommeren!  Antakelig gikk den også, men la oss ikke tenke på det.  Kvelds hos oss er vanligvis yoghurt med frukt og havregryn spist foran barne-TV, men siden det var så fint vær i dag, ville vi voksne også gjerne ha noe leskende. 

Etter så mange helligdager begynte det å skorte på fersk frukt, men fryseren, den blir jo aldri tom hvis man er villig til å grave frem ting som har frosset fast i bakveggen etc. 

Det ble nesten som is (ting som spises med god samvittighet kan jo aldri bli så gode som ting som spises med dårlig samvittighet…)!  Nomme!  Bakdelen:  Toåring full av fruktsukker nekter å sove…  Men man må som kjent lide for skjønnheten.

Ingredienser (til tre små porsjoner)
Ca. 10 frosne jordbær
Ca. 1/2 godt moden banan, frosset i biter
2-5 dl yoghurt naturell
2 dl lettkokte havregryn

Fremgangsmåte:  Blitz med stavmikser, eller hvis du vil vaske opp mer, blender.  Pass på at du ikke dytter alt til en svær frossen blokk i bunn, da blir det vrient.  Hvis du blir desperat er det ingen skam i å kjøre de frosne bestanddelene i 30s i microen først.

For meg selv blandet jeg inn ca. 0.5 dl. soyamelk så den ble drikkbar.  De to andre i familien var mer enn fornøyde med å spise fra skål og glass med skje.

Enjoy!

PS!  Tar ellers gjerne i mot forslag om kvelds.. toåringen virker som hun synes det er helt greitt med det samme dag ut og dag inn, men variasjon ville jo vært kjekt for meg!

Stikkord: