Hopp til innholdet

Oppskrift :: Pannekaker med banan og blåbær

Mmm… fluffy pannekaker…  Røren blir perfekt
når to-åringen rører, hun er lett på hånden!
Det er jo bare 17. mai en gang i året, og da må man feire med en skikkelig frokost før det braker løs med MUK-pølser og skummetmelk-is resten av dagen!  Det er litt sukker i disse også, selv om man kan bytte det ut med revet eple.  Men siden godt modne bananer uansett er en kaloribombe er det kanskje ikke så nøye.. 
Om det faller i smak 17. mai kan jeg si at disse står skamløst på vårt frokostbord hver eneste lørdag 🙂

Ingredienser
1 kopp hvetemel (kan bytte ut halvparten med lettkokte havregryn)
1 medium moden banan, moset med gaffel
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 kopp melk (vi bruker havremelk eller sukkerfri soya)
1 ss sitronjuice
2 ss nøytral olje eller smeltet smør
1/2-1 kopp frosne eller ferske blåbær
1ts vaniljeessens el. 1/2 ts vaniljesukker
Smør til steking
Oppskårne jordbær til servering
Gjør så hær
Visp sammen melk, sitronjuice, banan, egg, olje og sukker. Bland mel og bakepulver i en egen bolle.  Hell det tørre oppi melkeblandingen, og bland det hele forsiktig med en gaffel.  Ikke visp hardt, da blir pannekakene seige.  Det skal fremdeles være små klumper i røren når den er klar. 
Røren bør svelle i ca. 20 min, særlig hvis du har havregryn eller annet grovt mel i.  Den skal være tykk og litt luftig. 
Hell en liten øse røre i litt smør eller olje på middels / høy varme.  Dryss over 7-8 blåbær umiddelbart, og snu pannekaken når den begynner å boble på overflaten, etter et par min.  Stek til pent brun på side nr. 2.  Legg de ferdige kakene i en haug på en tallerken.
Serveres med oppskårne jordbær for skikkelig rød/hvit/blå 17-maistemning!  Eller lønnesirup og bacon.. eller melonbiter.. eller eplemos.. eller… mulighetene er uendelige!
En noe resirkulert oppskrift fra den egentlige bloggen min (hvor jeg er sur ganske ofte, her på BLW-bloggen er jeg nesten bare blid!).