Hopp til innholdet

Oppskrift :: Sticky kyllingvinger

Ja, jeg sa saften av en sitron.. men hvem har vel
det i hus til alle tider…
Sometimes you need to wing it!

Spørsmål:  Hva er en kyllingvinger?

Svar: Et kyllinglår i babystørrelse.  Nuff said.

Om du, som mange nordmenn, lever i den grove misoppfatning at kyllingbrystet er den «beste» delen av kyllingen, eat these and weep.  Løst tilpasset fra en Nigel Slater-oppskrift jeg fant i Observer Food Monthly for snart 10 år siden.

Advarsel!  Honning er uegnet for barn under 12 mnd.  Fra 6-12 mnd bør du bruke alternative ingredienser i marinaden (se nederst)

Man trenger:

750g kyllingvinger
4 hvitløksfedd, hakket
2ss grov sennep
1-2ss honning

Saften fra en saftig sitron (ca. 5 ss)

SÅnn tilbereder du klisne kyllingvinger:

Varm ovnen til 200 grader -ikke varmluft.

Bland sitron, hvitløk, sennep og honning til en saus, og hell det over kyllingvingene i en brødpose.  Rist posen så alle vingene blir dekket av saus, og legg til marinering i en halvtime.  Jeg har laget disse utallige ganger når vingene er frosne rett i ovnen og jeg ikke har giddet å marinere, og de blir ikke like gode.. men desperate times, desperate measures…

Spre vingene  (no pun intended…) i en langpanne, så de ligger og koser med hverandre.  Pannen blir et helsike å vaske, så jeg anbefaler å spare på en av de aluminiumsformene man kjøper f.eks. laks i, og bruke den til vingeformålet.  Stikk i ovnen i ca. 1t hvis de er frosne, ca. 45 min hvis ikke.  Snu når det er ca. 20 min igjen av steketiden.  Når de er ferdige skal de være mørke, klisne og søte…

Server med en god hvitløksdressing (rømme, en dash majones, salt hvis du tør, svart pepper og masse hakket hvitløk, la stå), ovnsbakte potetbåter og en grønn salat med kvelningsfare-cherrytomater.  Naaaam…  Hvis det er noen rester, kan de brukes til.. eh, vent, det er aldri rester etter denne retten.

TIPS!

Alternative kyllingkrydder for dere med 6-12mnd gamle unger er herb de provence og hvitløk i olivenolje, ras el hanout, garam masala… faktisk passer alt til kylling, som dere sikkert vet.  Men honningen er ganske uerstattelig, så sweet/sticky ville jeg ikke gå for før man kan få the real thing.  Hvis man higer etter det søte, er dog søt soyasaus, vanlig soyasaus, hvitløk og kinesisk femkrydderblanding en ganske god erstatning.