Hopp til innholdet

BLW milestones

Med tradisjonell mattilvenning hos barn har man visse milepæler:  Første grøt, første teskje mat, første glassmat, første mat med klumper i, overgang til tre fulle måltid per dag…  Med BLW er milepælene litt annerledes, men selv om det liksom skal være en sømløs overgang, så mener jeg at det finnes milepæler.  Her er de jeg har lagt merke til (har svertet ovnen i dag og er antakelig mildt løsemiddelskadet, so bear with me here.  The dangers of staycation):

1.  Første mat (ca 6 mnd.. eller før hvis man ikke er oppmerksom!).  Ofte har man ikke kontroll over hva det er, særlig ikke om det er barn nr. 2 som har funnet litt ost under stolen til barn nr. 1.

2.  Første tegn på mat i bleien (ca. 6 mnd).  Barnet har faktisk spist noe!  Yay!  Jeg unnlater å inkludere bilde her…

3. Førstegangs bruk av pinsettgrep ved bordet (ca. 8 mnd).  En ny verden av mais, erter og blåbær åpner seg!

puffs!

4.  Første melkemåltid som barnet frivillig skipper for å spise mat i stedet (8-9 mnd og utover).  Nesten litt trist.. men deilig!

5. Første fulle, ekte middagsporsjon som spises med hender fra egen tallerken.  Helst bør dette være spaghetti med tomatsaus for max impact.

Spaghetti Fin

6.  Første gang babyen virkelig «skjønner» hvordan de selv navigerer fylte skjeer til munnen (ca. 8 mnd.).  Endelig kan de få potetmos uten at det blir ansiktsmaske av det.  Og etter tre ganger gidder man ikke mer og lar potetmosen bli ansiktsmaske uansett.

7.  Første gang man gir etter for presset og lar ungen prøve å spise mat fra glass.  Her i huset skjedde det på IKEA, vi fikk et glass gratis mat og det smakte så ille at jeg selv måtte spise hele, man kan jo ikke kaste mat…

8.  Første gang barnet «skjønner» hvordan man bruker gaffel eller skje (ca. 12-14 mnd.).  Slutt på fylte skjeer, hurra!

DSC_3431.JPG

9.  Første gang barnet skjønner at man må holde skjeen med rett side opp når man spiser suppe (ca. 18 mnd).  Hallelujah.

Soup for lunch

10.  Når man innser at man faktisk kan ta vekk voksduken under stolen.  Vi nådde dette punktet i sommer.  Det er nesten litt trist…  Siste puppemåltid er nok like rundt hjørnet.  Snufs..  Må lage flere babyer å LWe…

Har du selv opplevd noen av disse, eller sett deg ut andre milepæler på veien?

Stikkord: