Hopp til innholdet

Oppskrift :: Farlig god sjokoladepudding ( uten melk )

OK, denne oppskriften er ikke sunn, egner seg ikke for barn da den har ganske mye sukker i seg, og har dermed igrunn ikke noe å gjøre på denne bloggen.  Men den er så sinnsykt *GOD*!  Den løser også to problem som man kan ha i disse tider:

1.  Hva skal man servere dem som ikke tåler kumelk og riskrem til dessert på julaften?
2.  Hva i huleste skal man lage av alle eggeplommene som blir igjen etter julemakronene?  Sorry, eggeplomme-marengs eller carbonara won’t cut it for meg.  I år har jeg bakt av tilsammen 24 eggehviter… I fjor laget jeg lemon curd, men ettersom jeg er den eneste som liker det i huset ble det litt, ehm, mye, med et halvkilo.

Eat me…

Så løsningen er denne utrolig gode sjokoladepuddingen.  Den tar bare 10 min. å røre sammen og blir ganske kremet når den avkjøles, dvs. at den ikke blir gele-aktig sånn som det blir om man setter den med gelantin.  Kan også spises rett fra gryta som varm sjokolade-vanilje-saus.. men faktisk er den enda bedre kald.  Oppskriften er noe tilpasset fra et kort som var oppi en Green & Blacks sjokolade-eske.

Ingredienser 
(nok til ca. 6 passelige porsjoner)

4 eggeplommer
80g sukker
3.5 dl melk (bruker soya og erstatter gjerne 0.5 dl med soyafløte)
1/2 ts vaniljeekstrakt
20g hvetemel
100g 70%-sjokolade (bruker du lysere sjokolade kan du antakelig redusere sukkeret)

Gjør så her
Pisk eggeplommer og sukker stivt og kok samtidig opp melken (evt. varm den i microen i 2-2.5 min på full styrke).

Tilsett melet gradvis mens du pisker.

Fortsett å piske mens du heller i melken i en tynn stråle.

Hell blandingen i en gryte og gi den et oppkok under stadig omrøring.  Småkok i ca. 5 min eller til blandingen tykner kraftig, mens du rører for å unngå at det setter seg i bunn.

Ta gryta av platen og tilsett vanilje samt sjokoladen i biter.  Rør kraftig til den har smeltet -jeg innbiller meg at kraftig røring gjør blandingen glattere og mer glossy.  Mannen i huset er effektiv på dette stadiet.

Hell over i en bolle eller porsjonsformer og spis med en gang, eller vent til den er kald.  Hvis du skal kjøle den, må formene dekkes med plastfolie el.l. umiddelbart for å unngå snerk. 
Serveres med vaniljesaus for max effekt!

Vil tro den også kan fryses til sjokolade-is hvis man skipper melet, så hvis noen vil prøve det og melde tilbake er jeg interessert 🙂  Har ikke prøvd andre typer mel, men det går kanskje an å erstatte med spelt eller noe annet som virker tyknende men tåler koking.

God førjul alle sammen, det begynner å nærme seg!