Hopp til innholdet

Oppskrift :: Frokostvafler med havregryn

Små og store hjerter gleder seg over vafler.

Når man hadde glemt å rydde vaffeljernet av benken kvelden før så blir det spottet av datter, som umiddelbart krever «vaffel» til frokost.

Man må som kjent velge sine kamper, så jeg rørte sammen en kjapp røre som holdt akkurat til tre middels store og veldig gode vafler.

En ganske BLW-vennlig frokost -lett å holde, myk å tygge uten tenner, nommelig å spise, like grovt som kneipp og uten salt og tilsatt sukker (hvis man ikke regner med saltet i smøret.. ahem).

Ville dog ikke prøvd dette før ungen har skjønt at man ikke har ubegrenset med plass i munnen -vaflene er veldig tasty og litt klissete, så kan fremkalle brekninger hos de mest uerfarne spiserne pga. overfylling av ganen.  Kan forebygges ved å steke dem ekstra godt.

Eneste minus med disse er at du vil få mer mas om flere vafler hvis barnet kan snakke!  En til ungen, to til deg selv.  Funker selvsagt like bra til kvelds eller lunsj også.

Ingredienser

1 egg
En god håndfull lettkokte havregryn
Ca. tilsvarende mengde hvetemel
En halv moden pære, finrevet (eller eple.. eller banan..)
Ca 1/4 ts malt kardemomme
1/4 ts natron
1/2 ts sitronjuice
Melk etter ditt valg til en ganske tykk røre
Plenty med smør eller bremykt til vaffeljernet (du kan sikkert bruke olje, men honest, det blir langt fra like godt…)

Gjør så her:

Sett på vaffeljernet.*

Visp sammen egget og tilsett havregryn, mel, kardemomme, natron, sitronjuice og revet pære.

Tilsett melk og rør forsiktig til det blir en relativt tykk røre.

La røren stå mens du kler på det masete barnet (5-10 min avhengig av barnets humør…).

Når røren har svellet litt** og barnet er påkledd, smører du jernet godt med smør og steker vaflene.

Smør røren utover når du heller den i, og ikke lukk opp jernet før det har nesten sluttet å dampe.

Server med mer smør, frukt, syltetøy eller whatever takes your fancy.  Kan også stikkes i hånden uten noe på, og spises på vei til barnehagen med stort hell og minimalt søl.

Kardemomme kan sikkert erstattes med kanel, men etter min mening er en vaffel uten kardemomme bare en røre stekt i vaffeljern, og ikke en ekte vaffel!  Man kan nok og skippe sitronjuice, men jeg innbiller meg at den hjelper vaffelen å heve seg bedre.

Alle hjerter gleder seg! Bon apetit.

 

*NOTAT! Hvis du mot formodning har tid til at røra skal svelle i en time, IKKE la jernet stå på alene hvis du ikke har lyst til å teste røykvarslere og brannslukkingsapparat..  I’m just sayin!

**Tjue minutter svelling gir bra smak; en time svelling er optimalt hvis du er opptatt av at jerninnholdet i melet skal være maks tilgjengelig. Men det er for deg som er hjemmeværende, ikke oss utearbeidende stakkarer!  Vi får anemiske barn.