Hopp til innholdet

Oppskrift :: Ovnsbakte søtpoteter med asiatisk twist

Søtpotet er supermat.  Eller iallfall super mat.  De inneholder mye A-vitaminer, endel C-vitaminer samt at de også har endel kalsium og jern.  Og kostfiber.  Men ovnsbakte søtpoteter er også grævla godt! Det er hovedsakelig derfor vi spiser dem..!

Disse er den perfekte begynnermat.  Den som trodde at kokte grønnsaker var lette å spise tok feil -kokte gulrøtter blir f.eks. bare seige, ikke møre.  Disse søtpotetene smelter i munnen… Og kan suges og smattes ut av sitt lekre, stekte skall som en grønnsaks-smoothie…  mmmm.

Strengt tatt trenger man ikke gjøre annet enn å skjære potetene i fingerstore biter og steke dem i ovnen med litt olje over.  Men de heves flere hakk med litt krydder, synes alle her i huset!

Ingredienser

(nok til to voksne og en sulten unge samt litt til overs)
Tre middels store søtpoteter
1 ss søt soyasaus
2 fedd hvitløk, finhakket
En halv mild rød chili (den lange Bama-typen man får på Rema, f.eks.), finhakket uten frø
1 ss solsikkeolje
Kvernet sort pepper etter smak

 

Det kan gå hardt utover langpanna..
Ikke dumt å legge folie i bunnen.
Monkey do

Skru ovnen på 225 grader.  Hvis du gidder, skrell potetene.  Skallet inneholder næring og fiber, så det er OK å spise det.  Skjær dem i chip shop-store fingerbiter.  Hvis potetene er veldig lange pleier jeg å skjære hver «finger» i to også.  Legg dem i en pose eller bolle med lokk.

Bland alle de andre ingrediensene og hell dem over potetene.  Rist posen / bollen til alle fingrene er godt dekket med saus og hell dem i en langpanne.  Helst skal de ligge hver for seg og ikke i en haug, da får de best stekeskorpe.

Sett i ovnen i 30-40 min avhengig av potetens modenhet og ovnens personlighet.  Når de er ferdige skal de være litt svidd på kantene og myke som mos på innsiden.

Vi pleier å servere disse til fisk; funker bra til teriyaki-laks og fiskepinner alike.  Men kan egentlig erstatte poteten i ethvert måltid.  De er sunne nok til å være middagens grønnsaksalibi, men det er godt med rå sukkererter til.

Hvis barnet er under ett år går det an å kutte ned på / ut soyasausen og evt. helle den over de voksnes poteter når de er ferdige.  Det er godt uten også, men jeg synes litt salt fremhever potetenes sødme på en meget lekker måte.  Bon apetit!

PS!  Rester er utrolig gode moset sammen med vanlige poteter til en litt sødmefylt potetmos.  Nammmm!