Hopp til innholdet

Oppskrift :: Plukkfisk med potetmos

Everything tastes better with bacon, part XVII

Enda mer potetmos med ting, hører jeg dere spørre.

Ja.  Fordi det er godt!  Og fordi retten er perfekt sticky til å øve på skje-spising for små unger som ennå ikke har skjønt helt hva som er opp og ned på en teskje.

Og fordi jeg akkurat brukte 30k på regninger og derfor er «blakk» (føler meg enormt fattig når jeg har tømt sparekontoen og brukt kreditten på regningskontoen *samtidig*!, til tross for at brukskontoen lever i beste velgåene…).

Med andre ord, dette er billig middag altså.

Ingredienser
8-10 melne poteter
En frossen torskeblokk
En pk. bacon (ca. 150g -kan sløyfes for å kutte salt fra retten)
1/4 purreløk
3ss smør
2.5 dl. melk etter behag
Muskatnøtt
Svart pepper

Foreslått tilbehør:  Tre revne gulrøtter med rosiner og sitron, samt en pakke ekstremt langreiste sukkererter.

I bide thee, do this
Ta ut fisken og legg den til tining i ca. 30 min hvis du har tid.

Skrell potetene og kapp dem i fire.  Stikk i micro under lokk med lufting, med 1/2 cm vann i bunn av bollen på maks styrke i ca. 15 min., eller kok forsiktig på komfyren til de er møre.  Tilsett smør og mos med en, eh, moser.  Spe med melk til ønsket konsistens og pisk til slutt med en gaffel eller i kjøkkenmaskin i et minutt til den blir luftig og fin. Smak til med pepper og muskatnøtt.

Kapp 5 cm grønn purre og 5 cm hvit purre (fra henholdsvise ender av purren) i så tynne ringer du kan, og kapp det grønne videre til minibiter.

Mens potetene er i kok steker du bacon i en stekepanne.  Fisk det ut og legg det på et kjøkkenpapir og stek så purren i baconfettet.  Fisk ut purren og tilsett i potetmosen.

Skjær opp torskeblokken i 1.5 cm tykke skiver og stek i baconfettet.  Kvern litt pepper over mens du steker.  Når fisken begynner å flake seg, tilsettes den til potetmosen, gjerne sammen med slutten av baconfettet.  Rør godt rundt til fisken går i oppløsning og du har en deilig smørje.

Serveres med revne gulrøtter med rosiner og sitronjuice, samt rå sukker-erter.  Smeltet smør over er godt. Og kanskje flatbrød med enda mer smør.

Bon apetit!

Hvis du skipper baconet og steker alt i olje pga. saltinnhold for små barn, anbefaler jeg å servere litt ketsjup til eller evt. være litt raus med smøret 🙂  Bruker du ikke-melkesmør syns jeg du skal prøve deg med litt fake fløte eller noe for å få rund smak på retten.