Hopp til innholdet

Oppskrift :: Kyllinglår med plommer, ingefær og hvitløk

Kylling med plommer
Hvis du eier tusen plommer
kan du ha dette 125 dager på rad!

Kyllinglår er og blir en favoritt her i huset.

Ikke bare er det veldig billig med frosne lår, men det er også en grei proteinkilde med eget håndtak for barna og en egen evne til å ta opp smak fra krydder og marinader.

Her serveres de stekt i ovnen sammen med frukt. Valg av rett var opprinnelig delvis motivert av at pappa gjorde et bomkjøp på langreiste plommer.

De var for sure til å spise, men for dyre til å kaste. Samt at jeg *hater* å kaste mat.. Så de fikk en glimrende gjenreisning på middagsbordet.

Kan nok også funke med andre mislykkede steinfrukt-innkjøp, f.eks. vonde nektariner (nektariner er nesten alltid vonde) eller ferskner.

Denne oppskriften er fra Hugh Fernley-Whittingstall i The Guardian.  Som i originalen så sier jeg ikke at dere skal marinere, men hvis dere legger lårene til tining i en pose i noen timer sammen med det andre så tipper jeg at det blir enda bedre!

Det er chili i oppskriften men den er i store biter og lett å fjerne hvis barna har chili-angst. Jeg pleier å ha i en håndfull kyllingvinger på si til minstemann -de er lettere å holde enn klubbene, som tilsvarer et kalkunlår for en på hans størrelse..!

Kjempegodt, og ikke minst raskt å tilberede -det tar tid i ovnen men da kan man jo leke.. eller brette klær.. eller surfe på internett.  Jeg kapper gjerne opp hvitløk, plommer, chili og ingefær dagen før, og da tar det maks 5 minutter å få det i ovnen.

Ingredienser

(nok til to voksne og en veldig sulten unge og kanskje litt til)
6 tinte eller ferske kyllinglår, delt ved leddet
3-4 fedd hvitløk i skiver
Tommelstor del ingefærrot, finrevet
1 chili delt i cm-store biter
8 plommer delt i to
Solsikkeolje
2-3 ss soyasaus
1/2 kopp vann

Fugledansen

Varm ovnen til 225 grader. Legg kyllinglårene med litt plass mellom i en langpanne.

Strø hvitløk, ingefær og chili over og drypp litt solsikkeolje på toppen.

Stikk langpannen i ovnen i ca. 40 min.  Legg så i plommene sammen med kyllingen og hell vannet i langpanna for å få litt stekesjy.

Drypp soyasaus over og stikk i ovnen til lårene er ferdige (10-15 min).  De er klare når du stikker en kniv i de tykkeste delene og klar kjøttsaft kommer ut.  De pleier også å bli pent brune på oversiden.

Ønsker du å redusere salt går det an å dryppe soyasausen over til seg selv til slutt, men det blir ikke like godt!

Hvis all stekesjyen har fordampet kan du koke ut langpannen med litt kokende vann rett før maten skal på bordet.

Serveres med kokt, naken ris, gjerne litt broccolibuketter, og stekesjyen i en kopp.  På bildet er det brun basmati-ris og mannens spesielle tomat og agurksalat som består av tomat og agurk med olivenolje over.

Bwak bwak!