Hopp til innholdet

Oppskrift :: Nuddelsuppe med biff og broccoli

Noodle soup
OK, så er det mulig at jeg kanskje glemte
bønnespirene her… men det ble godt likevel!

Denne oppskriften har hovedsakelig to inspirasjonskilder:  Asia (generelt.. ahem) og Trines Matblogg.  Ikke fordi oppskriften kommer fra Trine, men jeg syns hun er flink til å forenkle ting til en liste med ingredienser man kan få på Rema, samtidig som det smaker OK.

Så kan folk heller gjøre det mer avva om de gidder!  Selv har jeg tilgang til x antall innvandrerbutikker i nabolaget, men ikke alle i Noregs langstrakte land er jo så heldige!

Denne suppa var en enorm hit med både minstemann og storesøster (selv om hun som vanlig sa «det smage ikke så godt» etter en bit av soppen…).  Og nå er suppeværet endelig ankommet, så namnamnam!  Nok til to voksne og to barn og litt til lunsj neste dag.

Ingredienser

250g entrecote eller ytrefilet (eller mørbrad, men da må den være veldig mør)
150g nudler**
0.5 dl soyasaus
3 cm ingefærrot
3-4 fedd hvitløk
1 rød chili, delt på langs uten frø
1.5 ts kinesisk 5-spicekrydder*
1 bunt broccoli (ukens kuttet på Rema, som inspirerte oppskriften..)
3 vårløk
6 cherrytomater
3-4 medium sopp
1/2 pk bønnespirer
1 biffbuljongterning
7 dl vann
Optional: 1-1.5 dl vin.  Risvin, rødvin, hvitvin.. hvis du har en slant stående.

Gjør så her:

Kok nudlene separat etter anvisning på pakken og skyll dem i kaldt vann.  Sett til side.

Kok opp 7 dl vann.  Legg i buljongterning, det meste av soyasausen, krydder, ingefær i skiver, hvitløksfedd hele eller i store biter og chili sammen med cherrytomater og vårløk kuttet i store biter.  La det trekke på lav varme mens du forbereder resten.

Skjær broccolien i buketter på langs så du får med mest mulig av stilken.  Skjær soppen i skiver.  Skjær biffkjøttet så tynt du kan i skiver og legg i en skål blandet med resten av soyasausen.

Smak til kraften -litt avhengig av grønnsakene og kvaliteten på krydderet trenger du kanskje mer soyasaus, en buljongterning til el.l.  Skru opp så den fosskoker og legg så i først broccoli og sopp, så et par minutter senere kjøttet. Skru varmen helt ned mens kjøttet varmes, ellers blir det seigt.  Legg i bønnespirer helt til slutt.

Fordel nudlene i skåler og hell varm suppe over.  De aller minste kan få nudler, grønnsaker og kjøtt rett på bordet uten kraften, noe som også kutter ned på saltet i retten.

Håper det faller i smak!

*En blanding av kinesisk kanel, sichuanpepper, fennel, stjerneanis og nellikspiker hvis du vil lage din egen.
** Det funker bra med flate risnudler, noe som også er glutenfritt for dem som tenker på sånt.  Ellers er det best med udon-nudler syns jeg, men de kan være vriene å få tak i.  Medium eggnudler er også OK. Et par pakker Mr Lee eller annen ramen går kjappest!  Vær oppmerksom på at mange typer nudler har høyt saltinnhold og bør begrenses til små barn.