Hopp til innholdet

Nyttårsforsetter…

I år har jeg bestemt at januar blir skjermfri.  Med vettet i behold -jeg kommer fremdeles til å svare iPhonen når den ringer, men ikke noe surfing, blogging, nettshopping eller chatting på nett.  Derfor blir også fb-siden liggende brakk i en mnd!

Det er et slags sosialt eksperiment -vil jeg få gjort mer hvis jeg ikke surfer på internett? Vi har ikke TV heller, så uten internett blir det ikke noe film eller serier.  Hva skal jeg gjøre i stedet?  Fikk en bok av veilederen min til jul som jeg har lovet å lese… Kanskje jeg skal strikke?

Jeg er absolutt ikke noen FB-addict og bruker ikke Instagram-kontoen min i det hele tatt.  Men jeg kan bli helt opphengt i å søke på den perfekte sjokoladekakeoppskriften (ender alltid opp med Stingkake, så hvorfor gidder jeg…) eller den beste måten å fjerne flekker fra tøybleier på.

Og så liker jeg å redigere bilder.  Jeg har ca. 17000 bilder på den eksterne driven, noe som virkelig kan holde en okkupert en stund hvis en skal organisere på nytt.. eller bare kikke litt..  Eller gjøre litt lightroom..

Skjermen er med andre ord en enorm tidstyv.  Snakket med en venninne for en stund siden -hun sa at hun hadde ett år da de fikk barn nr. 2 hvor hun la seg kl. 2100 hver dag bare for å overleve.  Tror jeg også hadde hatt godt av å gjøre det.

Og kanskje jeg kan leve litt mer i øyeblikket?  Ikke tenke på jobbmail som bør sjekkes eller Finn.no-deals jeg går glipp av.

Jeg kan ta flere foto (kameraet er jo ikke en skjerm!), bruke kokebøker av papir og kanskje sortere litt klær i skuffene til ungene.  Og massere føttene til min kjære.

Kjenner det blir deilig.

Godt nyttår til alle i mens, jeg er plutselig tilbake 🙂

Stikkord: