Hopp til innholdet

Review :: Disaster-stellerom på Torgterrassen

Velkommen til Arkaden Torgterrassen, mvh Steen & Strøm

FYI, Torgterrassen, en benk og et stellebord er *IKKE* det samme!!!  Dagens «stellerom» har ikke bare the nerve til å kalle seg «ammerom» (nursing room) på skiltet på døra når det er no such thing.

Det har i tillegg er en helt idiotisk ordning med at man må ringe Securitas for å få koden til å komme seg inn.

Hva skjer når man står der med hylende, vrikkende unge på armen og famler i veska etter telefonen? Man blir mer og mer svett og stresset.  Når man endelig får ringt, er det… opptatt.  Og ikke bare en gang, men en god stund.  Jeg tror jeg ringte seks ganger før jeg fikk svar.

Meg og Securitas

Securitas-dude: «Ja, jeg skal sjekke koden… [pause].. Den er ****».
Meg: «Og forresten, dere burde sjekke dametoalettet, det var nettopp noen som skjøt opp der inne.»
Securitas-dude: «Ja, det skal vi gjøre.»

Med andre ord, mens jeg står der og fikler med tlf. og baby og ikke får kontakt med Secruritas, så kommer det en tydelig påvirket mann vaklende opp gangen og dæljer på døra til dametoalettet og roper «Hanne, er du ikke ferdig snart eller!!» (names have been changed for purposes of anonymity).  «Hanne» tar en stund før hun svarer, hun låser opp og slipper mannen inn, de er der en god stund og kommer dobbelt-vaklende ut omtrent når Securitas endelig svarer.  Herlig.

Jeg skjønner at sprøytemisbrukere trenger private fasiliteter for intravenøs administrasjon av valgt substans.  Jeg skjønner at Steen & Strøm Torgterasssen ikke vil ha hele byens junkier inn på stellerommet (i den grad det kan kalles det..), jeg skjønner at Bolia ikke har lyst til å ha ansvaret for å sile ut de med ekte bleiebehov, men hallo, Torgterrassen.. Når det er tre åpne toaletter i samme gang så går de trengende junkiene bare inn der i stedet og gjør sin business.

«Stellebordet», hvor jeg har brukt bæresjalet
til å legge babyen på…

Jeg prøver ikke å diskrimintere mot tunge rusmisbrukere her, men sprøytemisbruk og små babyer er en *dårlig* kombo!  Les sprøytespiss+blodsøl+babymunn.. Argh.

Så slipper jeg endelig inn på stellerommet.  Detaljer nedenunder…

VERDICT: 

Det er skikkelig vanskelig å komme seg inn, og skikkelig dårlig når man først greier det.  Reflekterer negativt på hele senteret i min oppfatning. Ekstremt dårlig anstrengelse-resultat-ratio for bruker.  Gå hjem og skam dere, Steen og Strøm!

Detaljer

Stellefasiliteter: Dårlige.  Det er basically en naken trebenk i hjørnet.  Ikke noen stellematte, ikke noe å binde barnet fast med, ingen kant.  Det er i motsatt ende av rommet som vasken, så man kan ikke fukte en klut eller vaske hendene uten å sette ungen fra seg på gulvet el.l., og det vil man jo ikke tatt i betraktning det som nettopp skjedde på gangen.

Ammefasiliteter: Ingen. Hallo! Nursing room -da tenker jeg meg en behagelig stol, et lite bord og kanskje tilogmed en mikrobølgeovn for flasker.  Her finnes intet.  Nada.  Nix.  Med mindre man teller dosetet da, det kan man jo sitte på.  Ellers takk.

Velger å tro at det er en dårlig oversettelse og at de egentlig mente «baby changing facilities», som også er ikke-eksisterende, men det er jo iallfall den benken da, som med litt velvilje kan tydes som en stellebenk.

«Det er bare kaffeflekker, altså!!» 

Foreldretissing: Ja. Det vanlige handicap-doet.

Oppsummering

Beste del: Fine fliser på veggene.. Som man også får på Arkaden sitt stellerom, som faktisk fortjener uttrykket «nursing room».

Verste del: Den skitne håndtørkeren.  Usikker på om det var kaffe, blodig vann eller bare «brunrøde flekker», ekkelt var det uansett.  Ja, og at det ikke egentlig er verken stellebord eller ammestol der, da.  Man føler seg litt lurt!

Ville jeg brukt igjen?  Det er det verste jeg har sett siden McDonalds.  Nei takk.  Heldigvis er det ikke langt til andre gode stellerom, men når man har en baby med megabæsjebleie er selv 200m ganske langt!

Babius sier: «Why are you torturing me, mommy!!»