Hopp til innholdet

Oppskrift :: Eplekakegrøt med kavring eller knekkebrød

Eplekakegrøt
Spise-med-hendene-versjonen 🙂

Når jeg var hos ernæringsfysiologen nylig så sa jeg at jeg varierer mellom havre, hirse og quinoa-flak i grøten og at ungen eeeelsker det..  Hvilket er sant for det meste, men noen ganger blir man litt lat, eller det er søndag og alle andre sitter og spiser cupcakes og man syns litt synd på ungen.

Jeg får meg ikke til å gi ham kake (han er genetisk belastet og kan fort bli en søtmoms..) men litt ekstra god grøt møter alltid en takknemlig mottaker.  Pleier å lage denne med osøtad Pågans skorpor eller Wasa Husman (ikke sponset! Honest!), og begge deler går ned på høykant.

Da jeg var liten var dette en special treat som vi fikk fordi vi aldri hadde frokostblanding i hus (det var dyrt!).  Med iskald H-melk.  Mmmm.   Gjerne med sukker og syltetøy på.  Godt nå også hvis det skulle friste de voksne og!

Ingredienser

4 x grove kavringer eller 2 x knekkebrød i småbiter
Melk til å dekke
1 ss eplemos (med eller uten sukker..)
Bittelitt kanel

 

Fremgangsmåte..

hvis man kan kalle det det engang. Dette lager jo seg selv!

Bland melk og kavring.  Kjør i microbølgeovn i ca. 1min.  Rør rundt så all kavringen blir fuktig og kjør i 30-60s til.

Hvis man ikke knekker kavringen opp så veldig kan grøten fint spises med hendene.  For de litt eldre kan den knuses med gaffel til «ordentlig» grøt som likevel henger fint fast på skjeen.

Rør inn eplemos (eller annen bærmos) og kanel.  Server med to skjeer, for her kommer det til å gå unna!

Nom nom!

PS! For the eagle eyed cook så kan man se at begge disse grøt-basene inneholder bittelitt salt.  Men det er mindre enn i en skive vanlig brød fra Rema1000 (disse inneholder faktisk ca. 0.3g salt per skive i noen tilfeller!), eller i en porsjon hvitost, eller i leverpostei.. eller kaviar.. så jeg lever fint med det som et grøtalternativ en gang i blandt.