Hopp til innholdet

Oppskrift :: Kjappis! Bakt potet med snadder

Bakt potet med fyll
Bakt potet med fyll
Namnamnam.  Linser og chorizo -a match
made in heaven…

Bakt potet er aldri feil.  Alle liker det, og hvis man serverer tilbehøret litt sånn hver for seg så kan alle stappe oppi det de vil ha.

I mikroen er den klar på 10-12 minutter, som du kan bruke til å ordne tilbehør.

I dag laget jeg en «cowboygryte», dvs. en tomatisert chorizopølsepanne med linser, løk og sopp.  Nam!

Røyksmaken fra chorizoen gjør at du ikke trenger noe annet krydder enn litt svart pepper.  Spis skallet, det blir faktisk godt selv om det ikke har vært i ovnen 🙂

Du trenger (til to store og to små):

1 store potet per person (evt. en halv til de minste)
1ss olje
4 chorizopølser
1 kartong røde linser
1 gul løk
3-4 sjampingjong
1 ss tomatpure
1 dl vann
Litt svart pepper

Tilbehør hvis man har

Smør
Mais
Rømme
1 neve revet ost (vi brukte Gruyere… mmmm)


Fremgangsmåte:

 

Prikk potetene med en gaffel så de ikke eksploderer i mikroen.  Legg dem med jevnt mellomrom på en middagstallerken og sett på max styrke i mikroen i ca. 20 minutter (etter potetstørrelse og ovn).  Du kan stoppe på halvvegen og snu dem så de bakes jevnt.

 

Mens de bakes kapper du pølser og sjampingjong i små terninger, og løken i tynne ringer.  Swish løken i panna med oljen til den blir blank og litt gyllen.  Tilsett pølsene og stek videre i et par minutter.  Legg i sjampingjongen og stek i tre-fire minutter til.  Tilsett så tomatpureen og stek i ett minutt.

 

Hell laken av linsene og tilsett dem.  Spyl ut de siste linsene fra esken med en desiliter vann, som du heller over pølseblandingen.  Kvern over pepper etter smak.

 

Rør godt mens du passer på at linsene er gjennomvarme, 2-3 minutter.

 

For å servere skjærer du et kryss i poteten og klemmer på sidene for å åpne den.  Alle bestemmer selv hva de har oppi, men jeg syns en klatt smør i bunnen er obligatorisk! Enjoy!

BLW-tips:  Til de minste kan du skjære båter av poteten heller enn å servere den med teskje og stash.  Det går også an å skjære den ene pølsen og soppen i fingerstore biter i stedet for i terninger.  Stek med resten og fisk utav ved servering.

Ekspert-tips: Skal jeg gjøre bakt potet skikkelig så følger jeg oppskriften på perfekt bakt potet fra The Guardian, men da er det ikke akkurat en 20-minutters middag lengre!