Hopp til innholdet

Kvelds-smoothie

Lykken er en rååååsa kveldsmat med sugerør, ass!

Barna elsker selvsagt kveldssmoothie og spør ofte etter det.  Men for å være helt ærlig så sier jeg oftest ja hvis vi a) har bananer som har akutt behov for å spises eller b) jeg vil at de skal spise kveldsen i stillhet og helst kjappest mulig.

Innholdet kan varieres i det uendelige, selvsagt, men vi bruker somregel banan, havregryn, frosne bær, yoghurt og havremelk.  Kan gjøres melkefri ved å skippe yoghurten.  Imidlertid innbiller jeg meg at litt proteiner gjør den mer mettende.

Ingredienser (ca. 6 dl; til to ganske sultne unger eller to litt sultne unger og en voksen)

1.5 dl havregryn

1 stor banan

150g frosne bær

1 dl yoghurt naturell el.l.

1.5 dl havremelk

 

Hell alt i blenderen og blend til det er glatt.  Vær obs på at ikke alle blendere tåler store mengder frosne isklumper.. Så bruker du jordbær og har en billig blender, blend det andre og tilsett bær til slutt.

Serveres i glass med sugerør 🙂 Vi har av hensyn til miljøet kjøpt sugerør både i stål og glass, minsten liker dem i glass pga. at han kan se det som kommer inni.  Vi har brukt sugerør fra ca. 12 mnd med stor suksess, men da anbefaler jeg korte cocktail-sugerør i stål, så det ikke er så langt å suge.  Bland evt. med mer væske hvis sugekraften ikke strekker til!

Enjoy! Og dette går ned på ca. 7 min., så man får tid til å lese til tross for at man er litt sent ute med leggingen den dagen…