Hopp til innholdet

Oppskrift: Plommekake på en onsdag

Denne kaka er rask, saftig og fruktig.  Selv om den inneholder litt sukker så har den også mye fiber, proteiner og næringsrik frukt.  Noen ganger trenger man bare å spise kake midt i uka -fint da å gjøre det uten altfor mye ernæringskvaler! Relativt renslig for barn som spiser i vogn, og kjekk for de minste å plukke fra hverandre.

 

Fin til å bake når noen (kremt) har gjort dobbelt innkjøp av plommer fordi de står så flott utstilt i matbutikken…  Den holder seg fint, men det har den sjelden behov for da den glatt blir spist opp ila. en ettermiddag her i huset.

Ingredienser

Plommekake kunne gjerne blitt kalt juvelkake. Veldig pent bakverk.

 

100g mel

 

80g lettkokte havregryn

30g malte mandler (kan byttes ut med mer mel eller havregryn)

2 ts bakepulver

2 store egg

1 stor moden banan (ca. 125g)

1/2 dl nøytral olje1

1 dl yoghurt naturell eller melk*

1 ts vaniljeekstrakt

100g sukker**

8 medium plommer, gjerne litt syrlige

 

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 grader. 

Bland sammen det tørre i en skål.  Blend sammen banan og egg med resten av det våte i en bakebolle.  Hell oppi det tørre og rør akkurat nok til at det blir en glatt røre.  Spre røra utover en liten langpanne.  Den kan gjerne svelle litt mens du gjør klar plommene.

 

Fjern steinen fra plommene og del dem i fire båter.  Fordel så plommene så pent du gidder over kaken.  Skal det være ekstra nam kan man strø litt brunt sukker over.  Det gir også pen stekeskorpe. 

 

Stekes midt i ovnen til den er gyllen på toppen, 30-40 min avhengig bl.a. av hvor blaute plommene er.  Sjekk at kaken er gjennomstekt med en stikkepinne. Er pinnen ren når den kommer ut så er kaka ferdig.

 

Nydelig for seg selv og enda nydeligere med f.eks. vaniljeis eller krem til.  Holder seg fint til å være en koselig overraskelse i matpakka til deg selv eller ungene dagen etter.

 

Ha en fortsatt flott onsdag!

 

* For melkefrie barn kan man bruke soyayoghurt eller havremelk.
**Er du i antisukker-ligaen kan man skippe sukkeret, men kaka vil bli mindre luftig.  Reduser da væskemengden noe.

Basert på denne oppskriften: http://www.joyofbaking.com/PlumCoffeeCake.html#ixzz4tDzOw9OE